Még az év elején lehetett arról pletykákat hallani, hogy a Volkswagen az up!-ból is készítene sportos variánst. A minap Ulrich Hackenberg, a Volkswagen kutatási és fejlesztési vezetője megerősítette az akkori pletykákat, a márka legkisebb autójának sportkivitele jövőre kerül piacra.


2011 őszén, amikor az up! sorozatgyártású változatát leleplezték a Frankfurti Autószalonon, számos tanulmányváltozatot is bemutatott a Volkswagen, ezek között volt az up! GT, valószínűleg az kocsi kerül át a gyártásba szinte egy az egyben.

Motorja ennek megfelelően háromhengeresnek ígérkezik, de turbóval megtámogatva, hatfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódhat hozzá. Az 1,0 literes motor teljesítménye 110 LE, nyomatéka 165-170 Nm lehet. Ezzel a kisautó nagyjából 8,5 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára, végsebessége 195 km/óra lehet.

Nem a teljesítmény teheti vonzóvá a kocsit, hanem a normál modellekéhez képest sportosabb felfüggesztés, nagyobb könnyűfém felnik, spoilerekkel díszített külső, illetve a sportüléssel, sportkormánnyal szerelt utastér.

Nem a GT lesz az egyetlen új up!-variáns 2013-ban, akkor mutatkozik be a modell elektromos hajtású változata is, amely a VW első sorozatgyártású villanyautója lesz. Ugyanakkor az elektromos mellett elkészül a földgázzal üzemelő up! is.