A kormányzat még nem, de az energiaszolgáltatók már Magyarországon is meglátták a marketing-lehetőséget az elektromos autózás lassú forradalmában. A Magyar Villamos Művek általunk szerkesztett közleménye – programajánlat szombatra:

“Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. idén szeptember 22-én, most szombaton rendezi meg Budapesten az MVM Energia Futamot, az Alternatív Hajtású Járművek Versenyét a Lánchíd pesti hídfőjénél a tavalyi, európai fővárosban elsőként megtartott hagyományteremtő indulást követően. Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok csendes versenye mellett az MVM Jövő Hídja rendezvény fiatal mérnökei mutatják be a fenntartható jövő tudományos eszközeit.


Az idei MVM Energia Futam az MVM Jövő Hídja programmal közösen olyan egyedülálló, környezettudatos, innovációs és interaktív kiállítást eredményez, amely egyedülálló Európában, és teljes mértékben Zöldárammal üzemel majd. A Futamon zömmel azok a ma is elérhető zöld technológiák vonulnak majd fel, amelyeket a járműgyárak akár már ma felhasználhatnak a környezet megóvása érdekében, de rajthoz állnak majd egyedi prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos hajtású motorok, gokartok, napelemes és sűrített levegő hajtású járművek is, amelyek egytől-egyig károsanyag-kibocsátásmentesen üzemelnek. Nem utolsó szempont, hogy a járművek nem járulnak hozzá a környezet zajszennyezéséhez sem, hiszen az alternatív hajtású járművek robbanómotoros társaikkal ellentétben szinte hang nélkül siklanak.

A szigorú szabályok alapján szervezett versenyek közben, a gyerekeknek egész nap lehetősége lesz kipróbálni az elektromos meghajtású gokartokat, és délután a felnőttek számára szervezett szériautó tesztelésére van mód.”

További információk: www.energiafutam.hu