A Citroën DS3 WRC sorra nyeri a versenyeket a rali-világbajnokságon, de az utcai DS3 is a sportos kisautók közé sorolható. Most azonban környezetbarát kivitelben is elkészítette a francia autógyár. A Párizsi Autószalon egyik újdonsága lesz a DS3 Electrum tanulmányautó.

A trendi városi autó dinamizmusa az erősebb belsőégésű motorral szerelt változatokéval vetekszik, miközben a nulla a károsanyag-kibocsátás. Az erőt az első futóművön elhelyezett két, egyenként 65kW-os villanymotor (összteljesítmény 177 LE) biztosítja. A helytakarékos kialakításnak köszönhetően változatlan a csomagtér és az utastér helykínálata.

Az elektromos rendszerhez 17,5 kWh kapacitású lítiumion akkumulátor és egy töltőaljzat tartozik. Utóbbi a hagyományos tanksapkafedél alatt található, és segítségével a gépjármű gyorstöltésre (80%-os töltöttség 30 perc alatt) alkalmas töltőoszlopra csatlakoztatható. Egy feltöltéssel 120 kilométert tehet meg az Electrum.

Tanulmányautójával azt akarja bizonyítani a Citroën, hogy elektromos üzemmódban is élményt nyújthat a vezetés, és hogy a környezettudatosság nem egyenlő az unalommal, illetve, hogy lehetséges a már létező, belsőégésű motorral ellátott gépjárművek villamosítása.