WRC: Kis esőre számít a címvédő 2 A harmadik rajthelyet választotta Sébastien Loeb a Wales-rali hivatalos ceremóniáján csütörtökön. A Citroën versenyzője, aki szerdán megnyerte a verseny rajtosztó időmérő edzését, arra számít, hogy csütörtök este lesz egy kis eső, ami  összetömöríti a murvát, de nem lesz nagy mennyiségű csapadék, pénteken pedig szárad majd a pálya.  

Ha teljesen száraz pályán mennének, a hátrébb lévő rajthely volna az ideális, ha esik, akkor viszont az elsőnek van a legkönnyebb dolga.

Videó az időmérőről

Petter Solberg, aki második időmérős eredményét követően másodikként választhatott, a negyedik helyet kérte, hogy ugyanolyan körülmények között mehessen, mint Loeb. “Le akarom győzni Sébastient, ő lesz a leggyorsabb. A negyediket választottam, így közvetlen mögötte lehetek. “


Mikko Hirvonen a másik gyári Citroënben a második helyet kérte és a finn váltig állítja, nem a csapat kérte meg, hogy csapattársa előtt induljon. “Azt választhattam, amit akartam” – mondta. “Sokszor indultam már másodikként, tudom, hogy gyors lehetek.”

A Citroën Junior csapatban versenyző Thierry Neuville viszont szinte biztosan a csapat utasítására kérte az első rajtpozíciót. Először indul a Wales-ralin, számára tapasztalatszerzésről szól, így végül érthető a csapat álláspontja. A belga személy szerint az esőben reménykedhet, mert ha esne napközben, ő lenne a legelőnyösebb helyen. Jevgenyij Novikov viszont száraz időre készül, hiszen a választható legutolsó, 14. rajthelyet kérte.

Az első tíz induló sorrendje a Wales-rali pénteki napján:

1. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Citroën)
2. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Citroën)
3. Sébastien Loeb/Daniel Elena (Citroën)
4. Petter Solberg/Chris Patterson (Ford)
5. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Ford)
6. Mads Ostberg/Jonas Andersson (Ford)
7. Nasser Al-Attiyah/Giovanni Bernacchini (Citroën)
8. Ott Tanak/Kuldar Sikk (Ford)
9. Matthew Wilson/Scott Martin (Ford)
10. Chris Aktinson/Stephane Prevot (MINI)

A Ford walesi beharangozója:

Pénteken hat szakaszt, összesen 146 gyorsasági kilométert kell teljesíteni a Wales-rali mezőnyének.