Alig pár napja mutattuk azokat a fotókat, amelyeken magyar rendszámmal, alig álcázva tesztelik Magyarországon és Németországban a Mercedes-Benz CLA-t. Nincs több titok, már álca nélkül is lekapták az új modellt.


Vélhetően nemcsak a különleges környezet, de a kisebb lakosszám is szerepet játszhatott abban, hogy Izlandra vitte fotózásra a kocsit a Mercedes. Csakhogy a Grindavik közelében található Northern Light Inn szálló ablakából kinézett Bernhard Kohlmeier, aki kapott az alkalmon és szerencsénkre elkészítette ezeket a képet. A férfi Németországból utazott az USA-ba, miközben megállt Izlandon, ahol a szállása közelében dolgoztak a Mercedes emberei.

A CLA ugyanarra a padlólemezre épül, akár az A- és a B-osztály. Formáját az áprilisban kiállított Concept Style Coupétól örökölte.

A kupészerű kasztni alatt az említett kompakt modellekkel azonos technika rejlik. Így 1,6 és 2,0 literes turbós benzinmotor, illetve 1,5 és 1,8 literes dízelmotor kerül az orrába, ahonnan az első kerekekhez irányul a nyomaték. Készül belőle majd sportos kivitel is, a CLA 45 AMG-be 2,0 literes turbómotor kerül, több mint 300 lóerős teljesítménnyel, illetve 400 Nm-t meghaladó forgatónyomatékkal.  

Vélhetően a képeken az autóhoz felárért rendelhető AMG optikai csomag látható. Nagy kerekekkel, egyedi hűtőmaszkkal, lökhárítóval, diffúzorral.  

A legfrissebb pletykák szerint a CLA hivatalos leleplezése 2013 januárjában a Detroiti Autószalonon történik. Sorozatgyártása jövőre kezdődik meg Kecskeméten, ahol idén 500 darab prototípust készítenek belőle. Fő ellenfele az Audi A3 szedán lesz, amelynek gyártása szintén hazánkban, Győrben folyik majd.