Értékesítési rekordot ért el augusztusban a Porsche: a Volkswagen csoporthoz tartozó német vállalat tízezer kocsit adott el világszerte, 21 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Az év egészében is rekordforgalmat vár a társaság, miután az eddig eltelt időszakban meghaladta a 92 ezret az eladott autók száma, ami 15 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Tavaly összesen 118 ezret adtak el, és ezzel a vállalat történetében először érték el a hat számjegyű értékesítést.

Elsősorban az Egyesült Államokban és Kínában veszik a drága sportautóiról híres, de Cayenne terepjárójával és Panamera szedánjával sikeres márka autóit. Ugyanakkor az egyébként gyengélkedő európai autópiacra jellemző hanyatló forgalom a Porschére nem vonatkozik: az adósságválság ellenére Európában 13 százalékkal több Porschét vettek augusztusban, mint egy évvel korábban.

Ráadásul a Porsche továbbra is kiemelkedően nagy nyereséget könyvelhet el autói után. Minden egyes eladott autón  több mint 4 millió forintnyi összeget keres a gyár.