A Golf mint mindig, jól fogy
A Golf mint mindig, jól fogy

A BMW veri az Audit és a Mercedest

A BMW veri az Audit és a Mercedest

A Golf mint mindig, jól fogy
A prémium modellek kellenek
Fotó megosztása:

A prémium modellek kellenek

A prémium modellek kellenek

Az Audi eladásai 14,9 százalékkal nőttek augusztusban, és meghaladták a 108 ezer darabot – közölte a német autógyár hétfőn. Az év első nyolc hónapjában 961 ezer autót értékesített az Audi, 12,7 százalékkal többet, mint a múlt év hasonló időszakában.

Az eladások növekedésének ütemét tekintve ezzel az Audi megelőzte a két másik prémium márkákat gyártó német autógyárat, a BMW-t és a Mercedest, de az értékesített gépkocsik számában továbbra is a BMW vezet 1,16 millió darabbal.

A BMW eladásai szeptemberig 7,9 százalékkal emelkedtek, a Mercedes típusokból pedig 911 ezer darabot helyeztek forgalomba, 5,1 százalékkal többet, mint tavaly január-augusztusban.

A kínai és az amerikai piacnak hála a három gyárnak eddig sikerült függetlenítenie magát a pangó európai piactól, de a következő hónapokban világszerte a konjunktúra lehűlésével kell számolni – figyelmeztetnek iparági szakértők. Az Audi épp annak köszönhetően előzte meg 2011 végére az addig második Mercedest, hogy pl. a kínai piacon jóval nagyobb (százezer darabnál is nagyobb különbségű) eladást produkált az év során, mint ellenfele.

A Mercedesnek azonban nincs oka panaszra, hiszen augusztusban minden korábbinál több autót adott el egy hónap alatt.

Forrás: MTI