Míg a Chevrolet Camarót hivatalosan is forgalmazzák Európában, addig a hasonlóan legendás Mustangot eddig szürkeimportban lehetett beszerezni, a Ford-szalonokban nem. Ez azonban a jövőben megváltozik, mint Alan Mulally, a Ford első embere a cég Amszterdamban zajló óriásrendezvényén bejelentette, a következő generációs Mustang Európában is piacra kerül.

Az autó 2014 második felében mutatkozik be az Egyesült Államokban, így várhatóan csak 2015-ben juthat el hozzánk. Egyelőre további részleteket nem árult el, de pletykaszinten már több dolgot sejteni a Mustangról.


Úgy tudjuk, hogy az autó kialakítása elmozdul a retro vonaltól, persze fog emlékeztetni a jelenlegi Mustang vonalaira, de az Evos tanulmánynál látott jegyek lesznek a hangsúlyosabbak. Bár a csúcsmodellek továbbra is megtartják a V8-as motort, az üzemanyag-takarékosság jegyében turbómotorokkal tervezik a kínálat nagy részét.

Várhatóan bekerül az autóba a más modellekben már létező 3,5 literes V6-os motor, két turbóval. 450-500 lóerős teljesítmény valószínűsíthető. Az európai piacra viszont akár négyhengeres motor is elképzelhető. Azt beszélik, hogy készül egy új, 2,3 literes turbós motor, ez nagyjából 350 lóerős teljesítménnyel kerülne a Mustangba, de ezt használhatják majd a Focus RS-ben is.