Európa legnagyobb visszapillantó-gyártója lett egy éve átadott mosonmagyaróvári üzemével az indiai tulajdonú SMR Hungary Bt. – írja csütörtöki számában a Kisalföld.

A lap szerint a meglévő mosonszolnoki üzemet kiegészítő, 6,2 milliárd forintból felépített, egy éve átadott létesítménnyel másfélszeresére növelték a termelést. Így egy év alatt hétmillió pár visszapillantó tükröt állított elő a cég. Tibori Pál Levente vezérigazgató szerint minden harmadik-negyedik európai autóra itt gyártott tükör kerül.

2012-es év legfontosabb új modelljeihez, a Volkswagen Golf heteshez, a Mercedes A- és B-osztályhoz, az Audi 3-ashoz, illetve a BMW 1-es és 3-as szériájához is a Samvardhana Motherson Reflectec magyar leányvállalata szállítja a visszapillantó tükröket.

Nemcsak gyártás folyik azonban a magyarországi négy telephelyen, fejlesztéssel is foglalkoznak. 2012 végére készülhet el a visszapillantó tükröket helyettesítő interaktív kamerarendszer, amelynek fejlesztése tavaly indult.  A megoldás többek között sávváltás-támogatásra, holttérfigyelésre, táblafelismerésre és 360 fokos kép alkotására is alkalmas.

2013-tól egy újabb gyártó, a Porsche is megjelenik a megrendelők között, az mosonmagyaróvári gyárban készülnek a Macan és a 918 Spider visszapillantó tükrei is.