Kedd este Berlinben mutatta be a hetedik generációs Golfot a Volkswagen. A sajtóközleményben csak olyan fotókat közölt a német gyár, amelyeken ötajtós karosszériával szerepel az autó.


Ám ahogy elődei, úgy az új Golf is készül majd háromajtósként és később várható a kombi megjelenése is. A háromajtóst viszont mégiscsak megnézhetjük, mivel a Volkswagen német oldalán már konfigurálható a modell és a háromajtós is kiválasztható. 900 euróval (256 ezer forint) kerül kevesebbe, mint az ötajtós.

Eltekintve attól, hogy hiányoznak a hátsó ajtók és az elsők hosszabbak, mint az ötajtóson, ugyanúgy néz ki a két modell. Az új moduláris padlólemezre épülő háromajtós Golf hosszabb és szélesebb, de laposabb, mint elődje. Az utasoknak és a csomagoknak is több helyet kínál.

Négyféle motorral készül kezdetben az autó, két dízel és két benzines választható. Az alapmotor, az 1,2 TSI 85 lóerős, mellette ott az 1,4 TSI 140 lóerővel. Az 1,6-os TDI 105, a 2,0 literes dízel 150 lóerőt produkál. A két gyengébb motorhoz ötfokozatú, az erősebbekhez hatfokozatú manuális váltó tartozik. Az 1,4-es benzineshez és 1,6-os dízelhez kérhető hétsebességes DSG, az erősebb gázolajoshoz viszont hat fokozattal választható az automata.

További részletek az új Golfról korábbi cikkünkben.