Hétfőtől lehet szavazni az idei Év Biztosítója Díjra. A díjat alapító Biztosítás.hu szerint a díj által végre valós képet kaphatunk a biztosítási szolgáltatások hazai színvonaláról.
 
A 14 legnépszerűbb lakossági biztosítóról mondhatnak mától egy hónapig véleményt a szavazók az “évbiztosítója.hu” oldalon. A biztosítótársaságokat szolgáltatás, illetve kárrendezés kategóriában minősíthetik az ügyfelek. A szavazás egyszerű, a biztosítókat 1-10-ig kell értékelni a szerint, hogy jó vagy rossz tapasztalatot szereztünk-e velük kapcsolatban az elmúlt években a gépjármű-, a lakásbiztosítások vagy éppen a közelmúlt jelentős viharkárai kapcsán.

A választásnak különös jelentőséget ad, hogy a szavazás vége után alig egy hónappal indul az idei kötelezőkampány, ahol több millió autó- és lakástulajdonos választhat majd magának új biztosítót, immáron szolgáltatási színvonal alapján is. Az alapítók szerint a fogyasztók a jövőben nem csak a biztosítási díjak alapján választhatnak maguknak biztosítótársaságot, hanem szolgáltatás és kárrendezés mért minősége alapján is.