Szeptember 15-16-án ismét a Hungaroring ad otthont a World Series by Renault sorozatnak. Az immár hatodik alkalommal Magyarországra érkező program nem hagyományos autóverseny, hanem egy családi élménynap, ahol gyerekek, felnőttek egyaránt találnak kedvükre való programot. A WSR alapkoncepciója az évek alatt nem változott: autóverseny, amely az azonos autók látványos futamai mellett a kulisszák mögé is bepillantást enged, ráadásul ingyen!
 
A szombaton és vasárnap ugyanúgy zajló programokon a látogatók bármelyik tribünt választhatják, hogy végigizgulják a pályán zajló test-test elleni küzdelmeket, szabadon sétálhatnak a boxutca mögötti területen, a paddockban, illetve lehetőségük van körülnézni a boxutcában is. Három kategóriában zajlanak a versenyek a Formula Renault 3.5 és Formula Renault 2.0 sorozatok a Forma-1-es autókhoz hasonló karosszériával rendelkeznek, míg Europcup Megane Trophy-ban az utcai Megane modellre hasonlító, de csővázas középmotoros járgányok versengenek. 
 
A gyerekeket játszóház, ugrálóvár, pedálos autós versenypálya várja, a nagyobbak gokarttal, szimulátorral versenghetnek, illetve kipróbálhatják, milyen kereket cserélni egy Forma-1-es autón. Lesz véradás és olyan nem mindennapi dolgok is megismerhetők, mint motorosbarát-korlát, motor és kamion szimulátorok, ittasságot szimuláló szemüveg, illetve vakvezető kutyák is bemutatót tartanak. 
 
Ahogy minden évben, ezúttal is jelen lesz a Renault teljes típusválasztéka, köztük a legsportosabb RS modellek és a francia márka legmodernebb technikáját hordozó elektromos autók. A Renault 110 éve gyárt motorokat versenyzéshez, ennek bemutatására egy időalagút épül.
A Hungaroring aszfaltja akkor sem ürül ki, amikor nem épp versenyek zajlanak. A szünetekben oldtimerek felvonulása vagy a Renault Sport autós akrobatáinak bemutatója élvezhető. de itt lesz Jean Ragnotti is, aki rendkívül látványos veterán show-val lepi meg a nézőket. A programot a Red Bull légiparádéja tarkítja.
 
A bemutatók csúcspontja ezúttal is a Forma-1-es autó száguldása lesz. A showról az elmúlt két évben konstruktőri bajnoki címet nyert Red Bull Racing istálló Renault-motoros versenyautója és csapat hivatalos tesztpilótája, Sebastien Buemi gondoskodik.
 
A belépésre jogosító ingyenes jegyek elérhetők a Renault kereskedésekben, de letölthetők a www.worldseriesbyrenault.hu oldalról is. A rendezvényre ingyenesen igénybe vehető buszok indulnak a Stadion autóbusz-pályaudvarról.