Új tanulmányautóval érkezik a BMW a 2012-es Pebble Beach Concours-ra. A luxusautók kaliforniai kiállításán leplezik le a Zagatóval történő felújított együttműködés legújabb gyümölcsét: egy roadster koncepciót, amely vélhetően a BMW Zagato Roadster nevet kapja majd.

Kész, forgalomba helyezett prototípus a kupé

Kész, forgalomba helyezett prototípus a kupé


Májusban Olaszországban az amerikaihoz hasonló Concorso d’Eleganza Villa d’Este kiállításon mutatkozott be a BMW Zagato Coupé tanulmány. Különleges kupé, amelynek műszaki alapjait a BMW, formáját a Zagato adta. A most közölt fénykép szerint az autó testvért kap, nyitható tetővel.

Vélhetően ezúttal is a BMW Z4 nyújtotta az alapokat, amelyen viszont itt kevesebbet kellett dolgozni, hiszen az is roadster. Elképzelhető, hogy az átalakítás során a BMW-nél alkalmazott fémtető helyett a klasszikus modellekre jellemző vászontető vezetnek be. Egyelőre azonban minden nyitott; a hétvégi kiállítás után okosabbak leszünk.

Ráadásul előbb-utóbb a sorozatgyártásban is megjelenhet valami a tanulmányokból, hiszen a BMW a Zagato coupé-nál úgy fogalmazott, hogy a koncepció előfutára az olasz tervezőkkel való szorosabb együttműködésének.