Maranellóban, a Ferrari gyár közelében sikerült videót készíteni a Ferrari fejlesztés alatt álló csúcsmodelljéről. Az egyelőre lapos fekete izének látszó autó már most megcsillogtatja a génjeiben rejlő tudását. Amikor a vezető gázt ad, a motor vérpezsdítő muzsikát játszik:
&
Pletykák szerint az autót idén év végén, vagy 2013 elején leplezi le a Ferrari. Az Enzo utódjának készülő sportkocsi az olasz sportkocsigyár technológiai nagykövetének ígérkezik.  


Várhatóan 6,3 literes V12-es motor kerül az utasok mögé, amelyet két villanymotor is támogat. Az egyik közvetlenül az első kerekeknél dolgozik, egy másik a duplakuplungos automata sebességváltó mellé beépítve a hátsóknál segít. A benzinmotor nagyjából 760 lóerős teljesítménye mellé a villanymotorok további 110-140 lóerőt nyújtanak. Vagyis 870-900 lóerő is elérhető lehet, miközben az Enzo 660 lóerőt produkált.   
Ugyanakkor a Forma-1-ben használt legújabb szénszálas műanyagok alkalmazásával a jármű tömegét is lefaragja a Ferrari. Míg a Ferrari alapítójáról elnevezett modell 1365 kilót nyomott, úgy hírlik, utódja 1200 kiló alatti tömeggel érkezik.
Nagyjából 2,5 másodperces gyorsulást és akár 380 km/órás végsebességet is elérhet az autó, amelyből mindössze 600 darab készülne. Az ára nem releváns adat, szinte biztosan elkel mindegyik elővételben.