A Volkswagen csoport tovább bővíti termelési kapacitását a kínai piacon. A kelet-kínai Jicseng városában indította be új, a környezetkímélés szempontjából is újító üzemét a Shanghai Volkswagen.


Kétéves építkezést követően, a tervezettnél korábban nyílt meg a gyár, ahol a Volkswagen Polo gyártása indult be egyelőre, de a tervek szerint a jövőben a Škoda típusaival bővítenék.

A Sanghajtól körülbelül 300 kilométerre, északnyugatra létesített jicsengi gyár mintegy 3700 munkahelyet teremt a régióban. Saját prés-, karosszéria- és fényezőüzeme, illetve végszereldéje révén éves szinten akár 300 ezer jármű előállítására is alkalmas. A nagyjából 1,3 millió négyzetméteres gyárterületen mindemellett egy műszaki tesztközpont, a dolgozók ki-, illetve továbbképzését végző oktatási intézmény, valamint egy energiatermelő egység is létesült.
A jicsengi gyár a legmagasabb fényezési követelményeket is kielégíti, a csarnokok fűtésére és hűtésére pedig geotermikus energiát használ. A gyártást kiszolgáló anyagmozgató járművek és a munkatársak által használt e-kerékpárok “tankolását” egyaránt a széles körben kiaknázott napenergiával valósítják meg. 
A Volkswagen csoport célkitűzése szerint termelését 2018-ig világszerte mintegy 25 százalékkal környezetkímélőbbé fejleszti. 
A Kínai Népköztársaság a Volkswagen csoport legnagyobb piaca, ahol a Volkswagen 2011-ben 2,26 millió járművet adott át ügyfeleinek, 2012 első féléve során pedig 17,5 százalékkal, 1,30 millió darabra növelte kiszállításait.