Villanyautóval indul az erdőtüzek miatt öt héttel elhalasztott Pikes Peak-i hegyi versenyen a szörnynek becézett Tadzsima Nobuhiro. A hétvégi versenyen egy speciális, a csapat szerint vadászgépre, szerintünk inkább Batman autójára hasonlító csővázas autóval vág neki a coloradói hegynek. 


A négykerék-hajtású járgányt két villanymotor mozgatja, de azok teljesítményét nem hozták nyilvánosságra. Az azonban biztos, hogy megdönti majd nemcsak a villanyautókra, de hagyományos modellekre vonatkozó időrekordot is. 
Tadzsima az elmúlt években sorozatban hatszor nyerte meg a Pikes Peak-i hegyiversenyt, illetve 1988 óta kilencszer győzött. Ő volt az első, aki tíz percnél rövidebb (2011-ben 9:51:278) idő alatt teljesítette a 19,99 kilométer hosszú, félig aszfaltos, félig murvás, 156 kanyart tartalmazó pályát, amely 1440 méterről indul és 4300 méterig jut. Tavaly a villanyautók rekordja is megdőlt, Chad Hord 14 perc 33 másodperces idővel zárt egy Nissan LEAF-fel. 
Csakhogy tavaly óta a teljes utat leaszfaltozták, így nem meglepő, hogy idén sokkal rövidebb idő alatt érnek fel az autók. Tadzsima tegnapi edzőfutamaiban 4:14.786, illetve 4:13.343 időket ért el.