A Volkswagen Motorsport készen áll, hogy megépítse a Polo “SuperCar” szabályoknak megfelelő ralikrossz-változatát. Az autó alapját a Polo WRC adhatja, motorja azonban 600 lóerős lehet. A német konszern a Global RallyCross Cahmpionship-ben (GRC) való indulást tervezi. 


Az ösztönzés a Volkswagen Motorsport új vezetőjétől, Jost Capitótól érkezik, aki még fordos korszakában részt vett egy hasonló projektben 2009-ben. A GRC egyre ismertebb Európában is, többek között annak köszönhetően, hogy a korábbi ralivilágbajnok Marcus Grönholm indul a versenyen, illetve, hogy a sorozat legnépszerűbb versenyén, az X Gamesen Sebastien Loeb is rajthoz áll.  
Stefan Moser, a VW marketingvezetője is megerősítette, hogy a német gyártót nagyon érdekli a GRC sorozat és különösen az X Games európai versenyei (2013. május Barcelona, június München).  “Jost (Capito) szerint az, amit látott az X Gamesen, szinte tökéletes számunkra. Megvan benne minden, amire szükségünk van, fiatal nézők egy városi területen. A Global Rallycross jól követhető és könnyen érthető” – nyilatkozta Moser.
“Az utca embere nem érti, hogyan működik a rali-világbajnokság (WRC). A WRC nem olyan, mint a Forma-1. De ralikrossz laza test-test elleni küzdelmet kínál, szemben az óra ellen harcoló autókkal. Miért ne indíthatnánk egy autót 2013-ban az X-Gamesen? A piacok nagyon gyorsan nőnek, és mi a VW-nél mindig érdekeltek voltunk a jó motorsport-piacokon.”
A Global RallyCross Cahmpionship még kérdéses, de az biztos, hogy Európában indul majd ralikrossz-versenyen a Polo. A Marklund Motorsport szerződést kötött a svéd Volkswagen importőrrel, hogy építenek két versenyautót, amelyekkel a svéd versenyek mellett Európa-bajnoki futamokon is indulnak.