A Budapest Airport (BA) új parkolási és behajtási rendszert vezet be augusztus 8-án 0 órától a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminálján – közölte a BA.
A Repülőtéri Rendőr Igazgatósággal, a közlekedési hatósággal és a repülőtéri partnerekkel közösen kidolgozott rendszerben megnyílik a 2-es terminál indulási és érkezési szintje az autósok előtt. A terminál előtti útszakaszra a behajtáshoz az automata sorompónál jegyet kell váltani, amellyel öt percen belül lehet kihajtani ingyenesen.
Ha ennél hosszabb időt akar eltölteni az autós közvetlenül a terminál járdájánál, akkor a prémium parkolóban 2000 forintot kell fizetnie 30 percért. Az indulási szinten 70, az érkezésin 53 parkolóhely áll az autósok rendelkezésére. 
A fő parkolási terület az épületek előtti “katlanban” az úgynevezett terminál parkoló lesz a 2A és a 2B előtt, ahol 749 autó számára építettek ki férőhelyet.  Itt 800 forintba kerül félóra parkolás, és 10 perc az ingyenes türelmi időszak.
A BKV-buszok és a Budapest Airport szerződött partnerei (a Főtaxi és az Airport Shuttle Minibusz) továbbra is a kijelölt járdaszakaszok melletti várakozóhelyeket, illetve megállókat vehetik igénybe, de az előrendelt más taxik is 5 percre ingyenesen hajthatnak be a terminál elé, hogy felvegyék az utasokat. A turistabuszok számára a korábban kialakított rendszer szerint továbbra is lehetőség lesz az utasok ki- és beszállítására közvetlenül a terminál előtt – áll a repülőteret üzemeltető társaság közleményében.
Forrás: MTI