A Sony és a Nissan tehetségkutató versenye, a Nissan GT Academy megérkezett Magyarországra is. A hazai verseny célja, hogy a PlayStation-játékosoknak lehetőséget adjon, hogy megérezzék, milyen egy igazi versenypályán egy igazi sportautót vezetni.
A Gran Turismo autószimulátor szoftverhez kötődő versenysorozatban 2008 óta eddig több mint 1,5 millióan tették próbára magukat. A GT Academy korábban csak az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában volt elérhető, de a regionális változat most Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban is megrendezésre kerül. 
Nyugaton így zajlott:
A selejtezőket 2012. augusztus 1-jétől szeptember 8-áig bonyolítják le. A versenyzőknek ennek során időmérő köröket kell futniuk a Deep Forest Raceway pályán egy Amuse NISMO 380RS Super Leggera sportautó virtuális kormánya mögött, majd a legjobb köridő mentését e-mailben továbbítani kell a szervezőkhöz, hogy kialakulhasson az országos döntő harmincfős mezőnye.


A kvalifikációból továbbjutott harminc résztvevő a 2012. szeptember 22-én, Budapesten a döntőben küzdhet meg a fődíjért, amely egy Nissan 370Z sportkocsi vezetése a Hungaroringen.
A jelentkezőknek 18 éven felülieknek kell lenniük, érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel és Magyarországon regisztrált PlayStation Network azonosítóval kell rendelkezniük. Természetesen a részvételhez szükséges egy PlayStation 3 konzol, valamint a Gran Turismo 5 játékszoftver egy példánya is.
A pontos részvételi feltételek és a verseny lebonyolításának részleti megtalálhatóak a verseny weboldalán: www.gtacademyhu.com.