2013 végén indul a  Porsche Macan gyártása, újabb taggal bővítve a német márka praktikusabb modelljeinek kínálatát. Ám a pletykák szerint még több családos vevőt szeretne meghódítani a Porsche. Ehhez pedig állítólag egy kombit készítenének. A már korábban felvetett ötlet most meg is valósulhat. 
Német lapok szerint ősszel a Párizsi Autószalonon mutatkozhat be a Panamera Shooting Brake tanulmány, amely egyfelől a jövőbeni sportkombit harangozná be, ugyanakkor ezen már láthatóak lennének a hagyományos Panamera frissítésének elemei. Így az új lökhárítókat, fényszórót stb.  A faceliftes Panamera később Sanghajban állna a nagyközönség elé, többek között azért, mert ezzel egyidőben lelepleznék az ázsiai piacra készülő egy új nyújtott tengelytávolságú kivitelt is. 
A 2014-2015-re elkészülő kombi természetesen már megkapná az addig megjelenő újdonságokat, így az új 3.0 literes V6-os turbómotort 400 lóerő körüli teljesítménnyel, illetve az Auditól érkező több mint 300 lóerős 3,0 literes duplaturbós dízelt is. 
A Panamera Shooting Brake egyébként igen kényelmes autó lehet, hiszen a Panamera utastere igen tágas és jelenlegi 445 literes csomagtartója sem rossz. Ráadásul azt követően, hogy van már dízel Porsche is és a Ferrari is kínál valami ilyesmit, aligha rökönyödne meg bárki is. 
Egyébként a kínálat bővítése során még egy kupé és kabrió is szerepel a tervek között.