A napokban megérkezett a felfrissített Suzuki Splash a magyar márkakereskedésekbe. A Magyar Suzuki által gyártott modell újratervezett orral jelentkezik.


A megújult Suzuki Splash-t enyhén lekerekített motorháztető és a nagyobb hűtőrács jellemzi, míg a hátsó lökhárítóján új nyílások és diffúzorszerű díszítőelem látható. Az újratervezett Splash két új színben, “szikrázó kék metál” és “bölénybarna gyöngymetál” változatban kapható. Új tervezésű üléshuzat és a műszerfal közepének új, fehér (vagy fekete) díszítése tűnhet fel az utastérben.
A Splash kétféle motorral kapható. Az 1,0 literes, háromhengeres és az 1,2 literes, négyhengeres változat is változó szívó- és kipufogóoldali szelepvezérléssel készül, ami jó hatással van a fogyasztására és a motor élénkségére is. A gyengébb, 68 lóerős motorral 4,7 liter a Splash átlagfogyasztása, míg a 94 lovas motorral 5,1 litert fogyaszt. Az erősebb motor az ötfokozatú manuális sebességváltó mellett négysebességes automatával is elérhető, akkor 5,7 liter az átlag. 
A Splash 1.0 alapmodelljének bevezető ára 2 203 000 forint, ám erősebb motorral, magasabb felszereltséggel, például alumínium felnivel, ülésfűtéssel, automata sebességváltóval 3 392 000 forintért is választható.