Két ütemben valósítaná meg Initiale almárkáját a Renault – ezt Carlos Tavares, a Renault ügyvezető igazgatója mondta el az Autonews.com-nak, majd felvázolta a terveket.
Az első fázisban a meglévő modellekből alakítanának ki prémium változatokat és értékesítenék Intitiale név alatt. Lemásolva azt, ahogy például a Citroën bevezette a DS sorozatot, a C3 technikájával, de izgalmasabb kivitelben kínált DS3-at elkészítve.  
Második fázisban születhet meg az Initiale Paris néven az önálló márka, amely már saját modellekkel is rendelkezne. Ez esetben a Renault-Nissan együttműködés másik márkája, azaz a Nissan lenne a példa, amely létrehozta az Infinitit. 
Az Infinti 1989-ben indult átformázott Nissan modellekkel, de jobb kereskedői szolgáltatásokkal. “A Nissannak 25 év kellett, hogy az Infinti eljusson oda, ahol ma tart. Az Initiale Paris sem olyasmi, ami kész lesz a következő két évben” – mondta a vezető. 
Nem ez az egyetlen bővítési ötlet a Renault-nál, hiszen időről időre felvetődik, hogy feltámasztanák az Alpine nevet is, amely sportkocsiként térne vissza.