Az idei évben július 27. és július 29. között rendezik meg a Forma 1-es Magyar Nagydíjat. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. speciális intézkedésekkel könnyíti meg a Hungaroringre érkezők utazását. 


A versenypálya megközelítése Budapest irányából alapvetően az elmúlt évek gyakorlata szerint történik. Az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán az M0-ás autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13-18. km-szelvény) a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki a VIP-vendégek részére. Ezen keresztül csak ők közelíthetik meg a versenypályát, a többi látogató a 19,1 km-szelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötő útra. A verseny helyszíne a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől szintén megközelíthető. 
Budapest dél (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) irányából az elmúlt évekhez hasonlóan az M31 autópályán át is megközelíthető a Hungaroring. Az M5 autópálya felől jövők az M0 autóút 54. sz. csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31 autópályára, majd azon végighaladva az M3 autópálya mogyoródi csomópontján át érhetik el a versenypályát. Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve változtatható jelzésképű táblák fogják jelezni. 
A verseny befejezését követően a Budapest felé tartók a mogyoródi csomópontnál (23 km-szelvény), illetve az M3 autópálya 19,1 km szelvénynél létesített ideiglenes felhajtónál hajthatnak rá az autópályára. Ez utóbbi felhajtásnál az M3 autópálya (Gödöllői csomópont) – M31 autópálya – M0 autóút útvonalon érhető el Budapest. 
Indulhat a magyar F1 futam! 3


A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja, a versenypálya körüli utak minél hamarabbi kiürítéséhez kövessék a rendőrök utasításait.
Az M3 autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, az ingyenes bokszlátogatás idején lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni. A torlódások elkerülése érdekében vasárnap délután az M3 autópályán Nyíregyháza felől Budapest felé közlekedőknek Gödöllőtől az M31 autópálya – M0 autóút útvonalat ajánlják.
A verseny ideje alatt a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében az M1 autópályán, az M0 autóúton, az M31 autópályán és az M3 autópálya Budapest-Füzesabony közötti szakaszán szünetelnek a kapacitáscsökkenéssel járó munkálatok. 
Az érintett útvonalon (M1-M0-M3) található autópályamatrica-értékesítőhelyek forgalma a hétvégén közel 50%-kal is megnőhet, ezért az ÁAK az online e-matrica vásárlást javasolja, ami a www.autopalya.hu oldalon kezelési költség és plusz felszámolt kényelmi díj nélkül elérhető. 
Az aktuális közlekedési információkhoz az ÁAK Zrt. SMS-információs szolgáltatásán keresztül lehet hozzájutni, az autópálya kódját kell elküldeni a +36-70/777-4636-as telefonszámra. A válaszként érkező két üzenet az adott pályaszakaszra vonatkozó általános közlekedési információkon kívül a legutolsó két pályaesemény rövid leírását is tartalmazza.