Alakul az M0-s 2 Teljes szélességében megnyitja a héten a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az M0 útgyűrű M7-es és M6-os autópálya közötti szakaszát, a kétszer 3 sáv plusz leállósávra bővített útszakaszt a Forma 1-es magyar futamra érkezők már használhatják.

A 6,6 kilométer hosszú régi szakasz felújítása közel nettó 2,9 milliárd forintba került. A társaság tájékoztatása szerint a 2012. június közepén indult korszerűsítés keretében megújult az M0 útgyűrű az M7 és az M6 autópálya között.

A kivitelező C-M0 Konzorcium – amelynek vezetője a COLAS Hungária Zrt., és tagja COLAS Út Zrt. – elvégezte a meglévő aszfaltburkolat javítását, kötőréteget és kopóréteget épített, zajvédő falakat hozott létre, és a vízépítési munkálatokat is elvégezte.

A korszerűsített régi útpálya mellett az M0 útgyűrű déli szektor bővítése keretében korábban elkészült beton burkolatú szakasszal 2×3 sávon közlekedhetnek az autósok 2012. július 26-tól. A közlekedést mindkét oldalon leállósáv teszi még biztonságosabbá.