Júliusban két autós is drasztikusan túllépte a megengedett sebességet. Egyikük egy BMW tulajdonosa volt, aki az M8-as autópályán a 100 km/órás korlátozás hatálya alatt 193 km/órával közlekedett – vesztére.

 

Az autópálya-rendőrök nem sokkal szabályszegésének elkövetése után megállították és közölték vele, hogy cselekményét egy 200 000 forintos közigazgatási bírságcsekkel “jutalmazzák”. A fiatalember – a rendőrök elmondása alapján – rezignáltan vette tudomásul, a majd negyedmilliós bírság tényét, illetve azt a nyolc ún. előéleti pontot, melyet neve mellé a nyilvántartásba rögzítettek.

 

Ámokfutó az M6-os autópályán 2

A hónap – eddigi – sebességrekordere mégsem ő lett, hanem annak a Mercedes gépkocsinak a vezetője, aki az M6-os autópályán a megengedett 130 km/h helyett 212 km/órával közlekedett. Ő 90 000 forintos büntetésre számíthat.

 

Ámokfutó az M6-os autópályán 3

Fontos megjegyezni, hogy az ilyen extrém gyorshajtások során bekövetkezett baleseteknek a legtöbb esetben tragikus következményei vannak. A gépkocsivezetőkben tudatosulnia kellene, hogy száguldásukkal nem csak a saját, de a többi közlekedő életét is veszélyeztetik! A rendőrség munkatársai bíznak benne, hogy a nyár során nem találkoznak gyakran ilyen kirívó gyorshajtókkal.

 

Forrás: Police.hu