Az átlagos garázs ára 1,75 millió forint volt tavaly Budapesten. Ugyanezért az ezredfordulón 1,4 millió forintot, míg a csúcson – 2006-ban – közel 2 millió forintot kértek és adtak is. Egyebek mellett ezt tartalmazza az FHB Jelzálogbank elemzése.
Mint a kutatás rámutat, a garázsárak időbeli alakulása szorosan követte az országos lakáspiac árváltozásait. A nominális lakásárak a vizsgált időszak kezdetétől megháromszorozódtak 2008-ig, majd a válság kitörése óta elkövetkezett három évben közel 20%-kal csökkentek. 
A garázsok vételára a belvárosban, a belső Józsefvárosban, illetve a belső Ferencvárosban, valamint Bel-Budán a legmagasabb, meghaladja a 3,2 millió forintot. Ettől a város széle felé haladva folyamatosan csökken az ár valamivel 1,2 millió forint alá. 
A garázsok/parkolóhelyek havi bérleti díja a belvárosban, a Szabadság téri Lipót garázsban 79 ezer forint. A WestEnd bevásárlóközpontban 43 ezer, míg a bazilika előtti – automata – mélygarázsban 50 ezer forint. 
Az elemzés szerint a főváros frekventált területein a (terem)garázsok bérleti díját a cégek fizetőképessége határozza meg, míg a külterületeken a bérleti díjnak alacsonyabbnak kell lennie, mint a lopás elleni casco biztosításnak. Ugyanakkor a pesti belváros fajlagos lakásárakhoz képesti relatív magas garázsárait magyarázhatják a drága parkolási díjak is.
Számítások szerint a garázsok hozama a jól kiadható területeken, mint a belvárosban vagy a belső budai részeken jelenleg csak kevéssel haladja meg a kockázatmentes hozamszintet, és évi 7-10%-os (nettó bérleti) hozammal kecsegtet. E területeken 15-20 ezer forintos havidíj a jellemző bérleti költség (ami 25-30 ezer forintot is elérhet az értékesebb, zsúfoltabb környékeken) és általában 2-4 millió forint körüli vagy afeletti garázsárak eredményezik az egyszámjegyű hozamot.
A garázsok iránti keresletet, a bérleti díjakat a fővárosban regisztrált autók száma is alapvetően befolyásolja. A csúcson – 2003-ban – több mint 600 ezer kocsi futott Budapesten, a számuk jelenleg 560 ezer.
Mennyibe kerül egy garázs? 3
Az FHB a fenti információkat interneten ingyenesen használható alkalmazásba is belesűrítette.  A budapesti ingatlanpiacról interaktív és ingyenes áttekintést biztosító Otthontérkép közérthető formában jeleníti meg a fővárosi lakóövezetekre jellemző valós tranzakciós és kínálati árakat és olyan további, a tudatos döntésben segítő, meghatározó adatokat, mint például a beépítettség jellege, a zöldterületek aránya és elhelyezkedése, a jellemző jövedelem, vagy a lakásbetörési, autólopási statisztikák és legújabban a garázsok.