Remek reklám lett a férfiak számára elkülönített parkolóhelyek létrehozása Tribergnek: a német város polgármestere azokat a helyeket, amelyekre nehéz beállni autóval, férfiak számára jelöltette ki.


Mindössze két ilyen helyről van szó a város új, 220 férőhelyes parkolójában, a helyek az átlagnál nehezebben használhatók, ezért kerültek rájuk a férfi motívumok. Ám emellett az 57 éves Gallus Strobel polgármester 10 női helyet is kijelöltetett, amelyek jól megvilágítottak, épületek bejárataihoz közelebb esők.
“A férfiak kicsit jobbak a parkolásban, de természetesen vannak kiválóan vezető nők is! Nekik örülünk a legjobban!” – mondta Strobelt.
Sokan szexistának kiáltották ki a fekete-erdei város első emberét, a reakciók többsége – férfiaktól származók – azonban üdvözölte az újítást, mármint hogy kifejezetten férfiak számára fenntartott parkolóhelyek születtek a világon feltehetően elsőként. Nőiek ugyanis már eddig is akadtak, Németországban sok város a nők biztonsága végett cselekedett már hasonlót.
A mindössze kettő férfi parkolóhely mindenesetre hatalmas sajtóvisszhangot keltett, és az ötezer lelkes városka – amely eddig legfeljebb környékének vízeséseiről és más természeti szépségeiről volt ismert – komoly publicitást kapott. 
Nem kizárt, hogy a két parkolóhely még idegenforgalmán is lendít. Kialakulhat a tribergi autós turizmus, mivel biztos akadnak olyanok, akik kihívásnak érzik, hogy próbára tegyék magukat: be tudnak-e parkolni a betonszegélyek miatt nehéznek mondott két helyre.
Forrás: MTI