Olimpiai lázban a Ford raliversenyzői 2 Nasszer Al-Attijah, a Citroën versenyzője kihagyta az Új-Zéland-ralit, hogy felkészülhessen a 2012-es londoni olimpiára, ahol Katar színeiben indul skeet-lövészetben. Ha nem is ennyire közvetlenül, de a Ford versenyzői is ráhangolódtak az ötkarikás játékokra.

Jari-Matti Latvala, Petter Solberg, Ott Tanak, Jevgenyij Novikov pilóták és navigátoraik a Ford európai fejlesztési központjában, Duntonban küzdöttek meg egymással. Olyan komoly versenyszámokban bizonyíthatták képességeiket, mint a zsákbanfutás, háromlábú sprint vagy a klasszikus tojásszállítás kanállal. Latvala, Solberg és Tanak is két-két versenyszámban nyert, így a tojásszállítás döntött az első helyről.


“Nagyon vidám nap volt, de mindannyian nagyon versengő alkatok vagyunk, azt hiszem, talán több volt a taktika mint a versenypályákon” – mondta mosolyogva Petter Solberg. “Volt egy kis csalás, persze nem tőlem, de jó szellemben zajlott az egész.”

A csapatépítő program után a Ford és az M-Sport versenyzői megkezdhetik a felkészülést a következő futamra. A rali-világbajnokság Finnországban folytatódik augusztus első hétvégéjén.