Úgy tűnik, a Dacia egyszerre akar minden kategóriában tarolni, hiszen idén mutatkoztak be a Lodgy  és a Dokker egyterűk, de a román gyár nem áll le, még idén további két új modell várható. Az Autobild képeket közölt az új Loganról és Sanderóról. A Logant 2004 óta forgalmazták, nálunk idén januárig. A Sandero frissebb darab 2007-től létezik.


Miután a két új modell egy padlólemezre épül, egyszerre mutatkozhatnak be, várhatóan ősszel a Párizsi Autószalonon állnak a nagyközönség elé. A Logan lesz továbbra is a lépcsőshátú, míg a Sandero a ferdehátú. Utóbbiból készül majd terepjárónak kinéző Sandreo Stepway kivitel is.

Az új padlólemez nyomán az autók teljes hosszúsága és a tengelytávolsága is növekszik, így az utastér és a csomagtartó is tágasabb lehet, mint korábban. A Dacia Logan hosszúsága tíz centis növekedést követően 4,4 méter lesz.

Természetesen a Renault-tól származó motorokkal készülnek az új autók is. Benzinesből 75-115 LE teljesítményűek, dízelből 75 és 90 lóerős választható. Dízeleknél egyértelmű az 1,5-ös motor használata, a benzines paletta már bonyolultabb. Európában valószínűleg az 1,2-es szívó és turbómotorokat vetik be, de a fejlődő országokban valószínűbb a régi, olcsóbb 1,6-os szívó alkalmazása.

Úgy tudni, az autók ára közel lesz a korábbi modellekéhez, nagyjából 200 euróval (60 ezer forinttal) kérnek majd többet értük. Így aztán továbbra is lehet majd venni családi autót kétmillió alatti áron. Mindezt úgy, hogy a pletykák szerint a két légzsák és az ABS mellett a menetstabilizáló is szériafelszerelés lesz az autókban.