Tavasszal már láthattuk, milyen az, ha a Mansory kezelésbe veszi a Lamborghini Aventadort. A Genfi Autószalonon kiállított sportkocsi elég ütős volt, de innen is van tovább, legalábbis a tuningcég szerint.


A Lamborghini számos helyen használja karbont az Aventadornál, a Mansory pedig számos új karosszériaelemet álmodott meg a szénszálas műanyagból. Mostanra viszont úgy döntöttek, elkészítik a komplett karosszériát a könnyű, de erős anyagból. Így született meg a Carbonado, az utak “fekete gyémántja”, ahogy a cég fogalmaz.

Persze nemcsak lemásolták és újragyártották a karosszériaelemeket, de át is formázták azokat, így az eredetinél is agresszívabb formában született újjá az Aventador. Az új orrspoiler, motorháztető, küszöbök, diffúzor, szárnyak stb. mellett ki is szélesedett a karosszéria, az első tengelynél 40, hátul 50 milliméterrel bővült a szerkezet. Ez azért is jó, mert így kényelmesebben elférnek a kovácsolt alumínium és karbon összeszereléséből épülő, elöl 20, hátul 21 colos felnik, az igazán impozáns 225, illetve 345 mm széles abroncsokkal.

Mentedinamikában is ráígér gyári testvéreire a Carbonado, ami az optimalizált motorvezérlő elektronika és a nagy teljesítményű kipufogórendszer érdeme.

A V12-es motor ezekkel 700 helyett 754 lóerőt produkál, ami elég, hogy gyorsulásban és végsebességben is javuljon az olasz sportkocsi. 0-100 km/óra között 2,8 másodperc alatt gyorsul, a száguldás pedig akár 355 km/óráig is tarthat.

Bizonyára lesznek olyanok, akik kapnak az alkalmon és rendelnek a Mansory különlegességéből, amelyből mindössze hat darabot készít el Kourosh Mansory cége.