Januárban a Detroiti Autószalonon a BMW már megmutatta a 3-as sorozat hibrid hajtású változatát, a gyár most további részleteket árult el a sorozatgyártásba kerülő járműről.


Az BMW ActiveHybrid 3 alapmotorja hathengeres 3,0 literes turbós benzines, teljesítménye 306 lóerő, ehhez társul egy 55 lóerős villanymotor. A 340 lóerős rendszerteljesítményű, illetve 450 Nm nyomatékú hajtás természetesen sportos dinamikára sarkallja a kocsit, 5,3 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát, végsebessége pedig 250 km/óra.

Képes csak villanyhajtással is közlekedni az autó, ilyenkor 75 km/óra a maximális sebessége, tisztán elektromos hajtással 4 kilométert tehet meg. A hibrid 3-as 160 km/óráig vitorlázni is tud, azaz egyenletes terhelés mellett lekapcsolja a belsőégésű motort és villanymotor tarja lendületbe a kocsit.

Ami ennél is érdekesebb, az az autó fogyasztása, az ugyanis január óta tovább csökkent, legalábbis a szabvány szerint. Akkor 6,3 liter/100 km-t adott meg a BMW és ez szerepel egyelőre a BMW oldalán található adatoknál is. A legfrissebb sajtóközlemény azonban már ennél is takarékosabbnak ígéri a kocsit, állítólag 5,9 literrel is beéri, ami figyelembe véve a motorteljesítményt, igen jó érték.

Ami már kevésbé, hogy az elektromos áramot tároló akkumulátor jelentős helyet foglal el a csomagtartóból, ami 390 literes, azaz 90 literrel kisebb, mint a hagyományos modelleké. Egyébként az autó pont olyan, mint a többi 3-as, egy-két felirattól eltekintve megkülönböztethetetlen.