Igazi csemegére számíthatnak a veteránautók rajongói: immár hetedik alkalommal látogat Budapestre a Donau Masters nemzetközi veteránautós túra, melynek 90 autóból álló mezőnye 2012. július 7-én, szombaton érkezik Budapestre.

Veterán autók érkeznek Budapestre 2


A mezőny visszatérő kedvencei mellett új járgányok is láthatóak majd a főváros utcáin. Az 1976. december 31. előtt gyártott oldtimerek Németországból indulva, a Duna mentén Ausztria és Szlovákia érintése után, rendőri felvezetéssel jutnak el a belvárosba. A mezőny legidősebb tagjai idén két 1929-ben készült Ford lesznek, míg a veteránautós túra legnagyobb járműve az 1955-ös, Kässbohrer Sestra S6 típusú autóbusz.

A mezőny valószínűleg leggyönyörűbb autómatuzsáleme egy 1964-ben gyártott Porsche 356, mely a cég első autómodellje. Ez az igazi, klasszikusnak számító sportautó a Porsche legnépszerűbb modelljei közé tartozik.

A túra szervezői és résztvevői az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 10 000 euróval támogatják a négy ország SOS-Gyermekfalvait.

A Donau Masters résztvevői 2012. július 5-én indultak Ulm városából, és a négy Duna menti országon keresztül – Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország – áthaladva érkeznek meg a Hungaroringre 2012. július 7-én, 14 órakor. Innen 17 órakor indulnak a belvárosba, és a Széchenyi téren (korábbi Roosevelt téren) érnek célba előreláthatóan 17:30 órakor. Másnap reggelig ott is parkolnak, ahol a nagyközönség is megcsodálhatja azokat.