Kissé megújul a Mazda MX-5, az újabb modellek forgalmazása már meg is kezdődött Japánban, vélhetően fél éven belül Európába is elér a módosítás. Nagy újdonságról nincs szó, inkább csak tökéletesítésről.  


A kétüléses nyitott sportkocsi ezentúl agresszívabb arccal készül a nagyobb hűtőnyílásnak, az új köténynek és ködlámpafészkeknek köszönhetően. Emellett új színek és 17 colos alumínium keréktárcsák is bővítik a kínálatot.  Belül új színek, dekorációs elemek és kárpitok jelentik az újítást. Szövet, bőr és Alcantara is kerülhet az ülésekre.

Hogy fokozzák a vezetési élményt, műszaki fejlesztések is történtek. Javították a manuális sebességváltóval szerelt modellek fojtószelep-vezérlésén, így a motor jobban reagál kanyarból történő kigyorsítás közben. Emellett a módosított fékrásegítővel könnyebb ellenőrizni az első és hátsó terhelés eloszlását, ami növeli a jármű irányításának érzését.

Nagyobb biztonságban vannak az új MX-5-össel a gyalogosok, miután a modellt már aktív motorháztetővel szerelik, ennek hátulja megemelkedik gázolás esetén, csökkentve a sérülés esélyét. Az új motorháztetőt, a felnikhez és a lökhárítóhoz hasonlóan úgy tervezték, hogy a korábbi elemeknél könnyebbek legyenek.

Várhatóan nem ez az utolsó újdonság a harmadik generációs MX-5 életében, hiszen a következő sorozat nagyjából 2014-ben érkezik majd. Közösen készül majd az Alfa Romeóval.