Elkészült a McLaren MP4-12C második változata, a Spider. Tető nélkül 625 lóerős teljesítménnyel. Az autó lényegében megegyezik a kupé változattal, az alapját adó karboncella is ugyanolyan, nem kellett módosítani a tető hiánya miatt.


Az elektromechanikus rendszer 17 másodperc alatt nyitja-csukja a tetőt, 30 km/óráig menet közben is képes erre. A technika beépítése nyomán sokkal nehezebb sem lett a McLaren, hiszen csupán 40 kilóval nyom többet az új variáns, mint a kupé. A tető egy 52 literes üregben bújik meg lenyitott állapotban, ez felcsukott tető mellett csomagtartóként használható.

Motorja ugyanúgy 3,8 literes, V8 twinturbo, de az eddigi MP4-ekhez képest erősebb, teljesítménye 625 lóerő, maximális nyomatéka 600 Nm. A felfrissített motor kerül azonban ezentúl a kupékba is. A sebességváltó hétfokozatú duplakuplungos automata, amely a hátsó kerekeket pörgeti.

A Spider 3,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, 200-ra 9,0 másodperc alatt ér el. Végsebessége 329 km/óra, ami csupán 4 km/órával lassabb, mint a felújított motorral szerelt kupé.

Máris rendelhető a McLaren első roadstere, az első ügyfelek novemberben kaphatják meg autóikat. A kocsi ára Nagy-Britanniában 195 ezer font, azaz nagyjából 70 millió forint.