A saját kertjében gázoltak halálra egy nőt szerdán a Fejér megyei Bodajkon. Egy autó lesodródott az útról, áthajtott a járdán, majd egy családi ház kertjébe rohant, ahol elütött egy asszonyt és egy kislányt – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta: az útról lesodródó járművet végül a szomszédos ház fala állította meg. Az elgázolt 62 éves asszony a helyszínen meghalt, a 11 éves kislány a lábszárán sérült meg, őt a mentők kórházba szállították. Az autót vezető 65 éves nő az eddigi adatok szerint nem sérült meg.

A baleset következtében egy gázcsonk is megrongálódott, ezért a móri és a székesfehérvári tűzoltók mellett a katasztrófavédelem is megjelent a helyszínen, a mobil labor munkatársai a gázkoncentrációt mérték. Időközben a szolgáltató szakemberei megszüntették a gázszivárgást, és a gázcsonkot helyreállították.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a sofőr azt mondta, hogy elaludt a volánnál. Alkoholt a járművezető nem fogyasztott.

(Forrás: MTI)