A Nissan Juke Nismo sorozatgyártású változatának világbemutatója a Le Mans-i 24 órás verseny alkalmából lesz ezen a hétvégén. A kocsi korábban tanulmányautóként volt látható a Tokiói és Genfi Nemzetközi Autószalonon.


A Juke az első az új Nismo modellcsaládból, amely a márka Japánban működő autósport-részlegének a fejlesztése. Egyediséget és sportos vezethetőséget, többlet-teljesítményt és izgalmat kínál a szokványos Nissan autókhoz képest.   

A Nismo szakemberei új karosszéria-kiegészítőket terveztek, melyek még dinamikusabb és erőteljesebb megjelenést adnak a Juke-nak. Az új modell első és hátsó lökhárítói alacsonyabbak, a kerékdobok és az oldalsó küszöbspoilerek szélesebbek.

Módosították a hűtőrács mintázatát és a hátsó spoilert is, amelyek sokkal hatékonyabbá teszik a levegőáramlást. Az aerodinamikai tökéletesítés révén elöl és hátul egyaránt csökken a felhajtóerő, anélkül, hogy megnőne a légellenállási tényező. A szélesebb gumiabroncsokkal felszerelt, 18 colos könnyűfém kerekek tovább fokozzák a Juke megjelenését.

A Juke Nismo teljesítményét az a tuningolt 1,6 literes, közvetlen benzinbefecskendezésű turbómotor biztosítja, amely alapul szolgál a Nissan Le Mans-i versenyautójának, a DeltaWing-nek is.  A futómű keményebb hangolású és a sportosabb vezethetőség érdekében módosítottak a kormányzáson is.

A Nismo munkájának nyomai a belső térben is megjelennek, ahol a kormánykerék, a pedálok, a műszerek, a sebességváltó gomb és az ajtók belső  burkolata is az autó sportos jellegét hangsúlyozza, továbbá az is, hogy speciális bőrborítású, piros varrású versenyüléseket kapott.

Az angliai Sunderlandben fogják gyártani a sportos modellt a Juke modellcsalád többi tagjával együtt. Az európai értékesítés 2013 januárjában kezdődik. További információk és részletesebb adatok a forgalmazás megkezdése előtt kerülnek nyilvánosságra.