Alig egy hónapja számoltunk be arról, hogy készül a Mercedes-Benz SLC. A modell érkezését a márka főtervezője, Gorden Wagener erősítette meg. A stuttgarti központú cég már javában dolgozik az autón.


Az itt látható kémfotókon ugyan egy SLS-nek tűnő autó van, de a karosszéria alatt már az új technikát teszteli a Mercedes. Az SLC ugyanis az SLS padlólemezének rövidített változatára épül. Elmaradnak azonban az SLS-nél használt különleges megoldások, így nem sirályszárnyas, hanem hagyományos ajtók kerülnek a kis kupéra.

A hasonló padlólemeznek köszönhetően az SLC-ben is az első tengely mögé kerül a motor, biztosítva az ideálishoz közeli súlyelosztást. Úgy tudni, a motorok között lesz egy vadiúj V6-os, várhatóan turbófeltöltéssel, de pletykálnak egy 4,0 literes V8-asról is. Emellett bekerül az AMG új 5,5 literes V8-as biturbója is, nagyjából 560 lóerős teljesítménnyel, amely egyébként még nagyobb teljesítménnyel kerül az SLS következő generációjába is.

Külső megjelenésében az autó az új A-osztály és CLS ívekkel rajzolt vonalait követi egy kétüléses kupéba oltva, de egyes jegyei utalnak majd a SLS-re is. A kocsit felszerelik majd aktív hátsó szárnnyal is.

2014-re tervezi az új sportkocsi bemutatását a Mercedes, nagyjából 30 millió forinttól indulhat az ár, azaz nagyjából fele annyiba kerül majd, mint az SLS. A csúcsmodellekért viszont akár 50 milliót is kérhetnek.