Közlekedési balesetet szenvedett hétfő este Kijevben Andrij Sevcsenko, az ukrán labdarúgó-válogatott kapitánya; autójába egy másik gépkocsi hajtott bele hátulról.


Sevcsenko a svédek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés után – amelyet az ő két góljával nyertek meg az ukránok 2-1-re – feleségével együtt hazafelé tartott Porsche gépkocsijával, és megállt, hogy átengedjen gyalogosokat. Ekkor hátulról egy kínai gyártmányú terepjáró hajtott az autójába – adta hírül kedd este a tsn.ua ukrán hírportál.

Sevcsenko kiszállt a gépkocsijából, hogy megnézze, milyen károk keletkeztek a járműben, persze azonnal felismerték, ezért kénytelen volt autogramokat osztogatni. Ezt megtehette, mert a balesetben senki nem sérült meg.

Nem mondható szerencsésnek az ukrán csapat kapitánya, hiszen 2009-ben korábbi Porschéjával is a hírekbe került, akkor is egy kis szabadidő-autóval ütközött. Akkor és most is egy Panamerát vezetett. Ukrajnában nagyjából 60 millió forintba kerül egy ilyen autó csúcsváltozata. Ha sorozatgyártású.

Csakhogy Sevcsenkoé nem ilyen, ő egy az Edo Competition által módosított kivitelt hajt. A gyárilag legerősebb Turbo S (550 LE) adta az alapot, amihez a karosszéria és az utastér átalakítását, illetve motortuningot is kért a futballsztár. A 700 lóerős kocsi 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig 340 km/óra.