A Kia Motors nem tervezi motorgyártó üzem létesítését Magyarországon – közölte az autógyár illetékese a Dow Jones hírügynökséggel, cáfolva a Magyar Hírlap értesülését.

“Megerősíthetem, hogy a Kia Motors nem tervezi és nem is fontolgatja, hogy motorgyártó üzemet létesítsen Magyarországon” – idézi a Dow Jones hírügynökség a Kia Motors globális ügyfélkapcsolati igazgatója, Michael Choo e-mailben adott válaszát.

A Kia ügyfélkapcsolati igazgatója a hírügynökség kérdésére adott válaszában rámutatott, hogy tavaly helyezték üzembe második motorgyártó üzemüket Szlovákiában, a két üzem éves termelési kapacitása együttesen már 450 ezer darab.

A Magyar Hírlap keddi számában arról írt, hogy a dél-koreai Kia Motors három-négyezer dolgozót foglalkoztató, új motorgyártó üzemet kíván létesíteni Magyarországon. A lap információja szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter júliusban a dél-koreai autógyárba látogat.

A minisztérium sajtóosztálya a Dow Jones hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy Matolcsy György az év második felében látogat Dél-Koreába, a látogatás pontos időpontja azonban még nincs kitűzve.

Forrás: MTI