Sebastien Ogier követné korábbi csapattársát, Sebastien Loeböt és a rali mellett a pályaversenyzésbe is belekóstolna. A nyolcszoros világbajnok indult már a Le Mans-i 24 órás versenyen, Porsche kupában stb., kihasználva, illetve fejlesztve aszfaltos versenyeken mutatott kiemelkedő képességeit.

Ogier, aki tavaly még Loeb csapattársa volt, hasonló okok miatt vágyik épített pályára, a megvalósításban azonban vannak elképzelésbeli különbség a jelenlegi munkaadója, a VW és közötte.


“Erről nem beszéltünk Sebastiennel, de ha versenyezni akar, talán beültethetnénk egy Scirocco R kupás autóba” – mondta a Volkswagen motorsportvezetője, Jost Capito a WRC-comnak. Úgy tűnik azonban, Ogier másról álmodik:
A Scirocco kupában kaphat lehetőséget

A Scirocco kupában kaphat lehetőséget

“Ez plusz dolgokat hoz a vezetésembe és nagyon élveztem a zárt pályás versenyeimet az elmúlt években. Sok másik márka is tartozik a Volkswagen-csoporthoz, mint az Audi és a Porsche, amely versenyez, szóval nagyon remélem, hogy még ebben az évben lehetőségem lesz vezetni pályán!”

Az Audi prototípussal indul a Le Mans-on, ahova aligha juthat be idén Ogier, hiszen a verseny a jövő héten lesz. A gyár emellett a DTM-ben is érdekelt, ahová szintén nem valószínű, hogy beugorhat a francia. A Porsche Supercup ugyanakkor nem lehetetlen, számos sztár indult már a német gyár VIP autójában.

Nem véletlen, hogy a Scirocco R kupát említette Capito, hiszen korábban a Nasszer-Attijah és Carlos Sainz is vezetett ilyen autót egy hosszútávú versenyen. A Scirocco R kupa következő két állomása a Norisringen, illetve a Nürburgringen lesz, nem ütközik a WRC-naptárral.

Ogier fejleszti a Volkswagen Polo R WRC-t

Ogier fejleszti a Volkswagen Polo R WRC-t


Ogier egy ilyen mezőnyben ráadásul eséllyel indul, hiszen fekszik neki az aszfalt, tavaly Németországban és Franciaországban is ő nyert ilyen felületen. Ráadásul a 2011-es Bajnokok Tornáján épp zárt pályán győzött le több pályaversenyzőt is.

Persze ha nem jön össze, akkor sem fog unatkozni a francia, hiszen amellett, hogy egy Škoda Fabia S2000-essel gyakorol a WRC-fuatmokon, folyamatosan tesztel a jövőre debütáló WV Polo R WRC-vel. Legutóbb épp pár napja, Görögországban gyakorolt: