Utód nélkül tűnhet el a Renault Modus, miután a francia gyár azt tervezi, hogy kis szabadidő-autóval váltja le a családi autót.


Mint a gyár egy informátora az Automotive News Europe-nak elárulta, a céljuk, hogy szeletet kapjanak az egyre növekvő szabadidő-autó piacból. Első kézből vannak információik, hiszen a konszern másik tagja a Nissan, amelynek Juke modellje a legsikeresebb ilyen típus Európában. 2011-ben 106 461 darab kelet el belőle.

Jövőre mutatkozik be a Renault új szabadidő-autója, amely a márka spanyol gyárában Valladolidban gyártanak majd. Mint a forrás elmondta, a modell lényegében hasonló lesz a Juke-hoz, de nem árulta le, hogy a motoroknál vagy egyéb műszaki megoldásokban lesznek-e átfedések. Ám mivel a Juke-ban jelenleg is van Renault-motor, minden bizonnyal várható azonosság.

A Renault új szabadidő-autója várhatóan a 2011-es Genfi Autószalonon kiállított Captur tanulmány formájának alapjain készül. Ellenfele is akad bőven, hiszen az Opelnél megjelent a Mokka, a Chevrolet-nél Trax, de ott a Škoda Yeti is.

A Modus 2004-ben jelent meg, majd 2007-től készült nyújtott kivitelben, Grand Modus néven is. A Clio padlólemezére épülő kisautó azoknak készült, akik ebben a méretosztályban tágasabb belsőt akartak. 48 ezer darabos eladásával tavaly a harmadik legnépszerűbb kis egyterű volt az Opel Meriva és a Citroën Picasso mögött.