“Soha nem lehet elég teljesítményed” – mondja a Lorinser mottója. A tuningcég, amely a teljesítményhajszolás egyik élharcosa, igyekszik is megfelelni ennek a felvetésnek. Így épült meg az S70, amely simán kenterbe veri a 612 lóerős Mercedes S65 AMG-t – árban is. 

Az autót még tavaly építették meg egy kínai ügyfélnek, de a részleteket csak most közölte a német vállalat. Az autó alapját az S600L adja, annak is legfontosabb része, az 5,5 literes V12-es motor. A turbók, az intercooler, a vezérműtengelyek, a kipufogó cseréje, valamint a motorvezérlés áthangolása nyomán a motor teljesítménye 805 lóerőre ugrik, miközben a maximális nyomaték eléri az 1270 Nm-t.

Ezzel vélhetően a legerősebb S-osztály a bolygón, hiszen a Brabus hasonló gépe 800 lóerőt prezentál.

Azt ugyan nem közölte a Lorinser, milyen gyorsulásra képes a nagytestű járgány (mi 4 mp-re saccoljuk), de az biztos, hogy a végsebességét elektronika korlátozza 300 km/órára. Ha ez sem volna elég, akkor külön kérésre 330-ra emelik a határt.

Úgy tudni, a kínai vevő 4,8 millió jüant, nagyjából 180 millió forintot fizetett autóért, ami még a teljesítményét figyelembe véve is durva, hiszen egy S65 AMG már 70 millióért megvehető. Ebbe az árba persze az egyedi fényezés az új spoilerek, a 20 colos keréktárcsák, a futómű áthangolása, no meg az utastér teljes újrakárpitozása és felcicomázásra is belefér.

Hangot rá!