Maró anyaggal öntöttek le három rendőrségi autót, közöttük egy szolgálati járművet ismeretlenek az abonyi rendőrőrs épülete mellett – erősítette meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI információját.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a rongálást hétfő reggel fedezték fel. Valaki ismeretlen eredetű maró anyaggal öntötte le a rendőrség egyik szolgálati autóját és az abonyi őrsön dolgozó két rendőr saját kocsiját.

A kár megállapítására szakértőt rendeltek ki, az ügyben eljárás indult – tette hozzá a szóvivő.

Bár további részleteket nem tudni, feltételezzük, hogy kromofággal lehet dolguk a rendőröknek. Mint a polifarbe.hu rámutat, a kromofág egy speciális keverék, ami gyakorlatilag fémig lemarja az általánosan használt festékek többségét.

Ha rendeltetésszerűen használják, akkor a legújabb változatoknál a felhordása a kívánt felületre ecsettel történik, majd 1-5 perc várakozási idő után a festékréteg felhólyagosodik, felpuhul, spaklival könnyen eltávolítható.  A felület megfelelő előkészítés, csiszolás, illetve zsírtalanítás után újra festhető. Utóbbi várhat az érintett autókra is.

Forrás: MTI