A napokban néhány érdekes Honda Civic tűnt fel a Honda a Nürburgringhez közeli bázisa környékén. Feltételezések szerint az új Civic Type-R első prototípusairól lehet szó. A sportos vonalat elsősorban a csomagtartó fedélre szerelt ruhaszárítószerű hátsó szárny erősíti.


Vélhetően egyelőre ezzel a megoldással javítják az autó stabilitását nagy sebesség mellett, miközben az új Type-R motor első darabjait próbálgatják. Az új sportos Civickel ugyanis egy új korszak válható a Hondánál. A korábbi legendás, nagy fordulatszámú 2,0 literes motor már nem kerül az autóba, mert nem felel meg az egyre szigorodó emissziós normáknak.  

Ehelyett a Honda is követi az ellenfeleket, vagyis 2,0 literes turbómotort alkalmaz majd. Várhatóan 210-220 lóerős motorteljesítménnyel készül majd a Civic Type-R, de Mugen csomaggal 260-270 LE is elérhető majd. A motor később az Accordban is feltűnik majd.

A korábbi modellhez mért 10-20 lóerős teljesítménytöbblettel, az új Civic Type-R nagyjából 6,5 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára, végsebessége 240 km/óra lehet.  Ehhez igazodik majd a kerekek felfüggesztése de a kormányzás is direktebbnek ígérkezik az egyszerűbb modellekénél.

Hasonlóan a korábbiakhoz, sportos külsőt kap a Type-R, nagy légbeömlővel a kocsi orrán és diffúzorral és szárnnyal hátul. Az utastérben sportülések, valamint kis méretű kormány fogad. Az új sportos Civic várhatóan 2013-ban mutatkozik be. Ilyen lehet ha elkészül: