Van, hogy nem az a legnagyobb gond, hogy mennyi az autó ára, és mennyit fogyaszt százon, sokkal inkább, hogy milyen a páncél besorolása. A Marauder minden bizonnyal a győztes oldalra született egy ilyen harcban. A dél-afrikai Paramount Group eredetileg katonai feladatokhoz fejlesztette a járművet, de elérhetővé vált magánszemélyek számára is.

Néhány tény arról milyen is ez a szörnyeteg: 10 tonnát nyom, de további ötöt tud magával vinni. Nem jelent gondot, ha tíz embernek kell benne utaznia. Cummins dízelmotorja 300 lóerős, de használat közben azért az 1100Nm nyomaték érezteti igazán hatását. Csúcssebessége 110-120 km/óra, hatótávolsága 700 km. Ha azonban valaki nagyobb távolságra indulna vele, rendelhető kiegészítő üzemanyag-tartály.


Megfelelő összeg esetén rendelkezésre áll ABS, központi gumiabroncsnyomás-rendszer, a vészhelyzeti generátor, rádiós rendszer, tűzoltórendszer, fegyvertartók – mindez természetesen páncélba csomagolva. A 19 mm vastag falaknak köszönhetően a támadók viszonylag nehezen juthatnak be a fülkébe. A fülke ellenáll 7 kilogramm TNT robbanóanyag erejének, de ha azok a kerekek alatt robbannak, akkor 14 kiló sem teszt kárt a bent ülőkben.

Ablakai – kis lőréseket leszámítva – nem nyithatók, ha a külvilággal kommunikálnának az utasok, akkor a beépített mikrofonokat és hangszórókat használhatják.

Mindez jól is jön háborús övezetben, de a normál városi környezetben azért akadhatnak gondok a géppel, például a méretéből kifolyólag. A Marauder 6,14 méter hosszú 2,48 m széles és 2,66 m magas, nem apróság, ahogy az ára sem.

Ha valaki szeretne egyet, annak több mint 340 ezer eurót, azaz 100 millió forint feletti összeget kell fizetnie érte. Ezért a pénzért bármilyen színűre lefestik. Mondjuk a képeken látható pirosra, hogy feltűnő legyen, bár enélkül is nehéz vele észrevétlennek maradni.