Nem a BMW volt az egyetlen autógyártó, amely a Comói tó partján tartott 2012-es Concours d’Elegance Villa d’Este kiállításra időzítette új járműve bemutatóját. Az Aston Martin itt mutatta be az AM310 tanulmányt, amely a következő generációs DBS hírnöke.


Természetesen ez a kocsi is csak részleteiben más, mint a többi Aston Martin, hozzáértőnek kell lenni, hogy tudjuk, melyik modellel is van dolgunk. Az AM310 a jelenlegi DBS alapvető formáit vegyít a márka limitált darabszámban készült szuperautóján, a One-77-en látott részletmegoldásokkal. Továbbra is az Aston Martin egyik legsportosabb darabja.

A brit márka annyit árult el a tanulmányról, hogy a motorja 6,0 literes V12-es és számos helyen használtak karbont az elkészítésénél. A karosszéria és a vázszerkezet is az ultrakönnyű műanyag használatával készült.

Úgy tudni, ez nem egy kiállítási darab, hanem már egy a sorozatgyártás előtti prototípus a DBS-ből, amely valamikor az év későbbi részében bemutatkozik, a forgalmazását pedig jövőre kezdik meg. Várhatóan nagyjából 550 lóerős lehet, a korábbinál nagyobb teljesítmény mellé kisebb súly társul majd. Ami változatlan: a csodás hang.