“Szemvizsgálatra megyek, azért nem láttam a sebességkorlátozó táblát” – ez is szerepel azok között a vicces gyorshajtási magyarázatok között, amelyet a dorseti brit rendőrök gyűjtöttek össze.

Egy nő azzal próbálta indokolni gyorshajtását a “stoppoló” rendőröknek, hogy ő csupán felvette a forgalom ritmusát. Érveléséhez nem ragaszkodott foggal-körömmel, miután a rendőrök szembesítették azzal, hogy – rajtuk kívül – ő volt az egyetlen autós az úton.

Egy másik nőt vezetés közbeni telefonálásért állítottak meg. Tagadta, hogy mobilozott volna, azt mondta, csupán süteményt evett, azt nézhették telefonálásnak a rendőrök. Hozzátette, hogy nincs is nála a mobilja. A rendőrök megtudakolták a telefonszámát, felhívták és… meglett a mobilja! Egészen közel. A nő ezek után süteménnyel kínálta őket.

A férfiak között is akadnak nem várt érvekkel mentegetőzök. “Semmi szín alatt nem használtam volna a telefonomat vezetés közben, ha tudom, hogy rendőrök ülnek a mögöttem haladó, megkülönbözető jelzés nélküli autóban!” – mondta a férfi megértést remélőn.

Egy másik férfit azért bírságoltak meg nemrégiben, mert nem csatolta magára a biztonsági övet. Az illető azzal védekezett, hogy még nincs tisztában az új szabályokkal, időbe telik, míg magáévá teszi azokat.  A rendőrök tájékoztatták, hogy a biztonsági öv kötelező használatáról szóló törvény 1982-ben lépett életbe, 30 éves.

Forrás: MTI