Turán Frigyes és Zsiros Gábor azon túl, hogy pontszerző helyen zárta a hétvégi Bükfürdő-ralit, még jó tündért is játszott a bajnokság előtti tesztnapon. A versenyzők teljesítették a héten 14. születésnapját ünneplő Kanalas Gyuri kívánságát, akinek régi álma vált volt, hogy beülhessen egy versenyautóba.

A gyengén látó fiú rajong az autókért, legjobb szórakozása, ha édesapjával bütykölgethetik a család autóját. Ő ugyan soha nem szerezhet jogosítványt, de imádja a sebességet. Gyuri a Gyengén látók Általános Iskolájában jelenleg a fehér bottal közlekedés rejtelmeit sajátítja el, hogy ne kelljen mindenhová kísérővel járnia.


“Meghatott minket a kisfiú története, ezért egyértelmű volt számunkra, hogy teljesítjük Gyuri kívánságát. Nekem két lányom van, Gabinak pedig egy kisfia, így nagyon jól tudjuk, hogy mennyire képesek örülni a gyerekek” – mondta Turán Frici.

“Nehezen hittem el, hogy tényleg valóra válhat egy olyan álmom, ami miatt valószínűleg nem csak a hozzám hasonlók, de az egészséges emberek közül is sokan irigyelnek most. A Nők Lapja Café felkereste az iskolánkat, és sokunktól megkérdezték, mi lenne a kívánságunk. Igazából volt már hasonló felmérés, de hogy ez valóban teljesült, ez egy igazi álom. Most már tényleg vigyáznom kell, mit is mesélek a vágyaimról, egyszer csak jön egy jó tündér és teljesíti. Lassan hiszek a csodákban” – mosolygott kedvesen Gyuri.

Az egyik szemére teljesen vak, s a másik szemére is mindössze 15 százalékban látó fiú tiszteletbeli csapattaggá vált, miután Turán Frici megmutatta neki, milyen is 160 km/órával száguldani egy murvás ralipályán.

“Zsiros Gabi minden tudnivalót elmesélt, mielőtt egy rövid időre átvehettem a helyét a Fordban. Rám adta a bukósisakot, kaptam csapatpólót, elmondta milyen erők hatnak majd rám, s hogy a hatpontos biztonsági öv hogyan véd meg. A száguldás előtt kaptam egy nyakmerevítőt is, hogy teljes legyen a biztonság” – mesélte a fiú, majd hozzátette:

“Igazából szavakkal nem tudom leírni, milyen élményben volt részem. Aki nem próbálta, el sem hinné, mit jelent Turán Frici mellett ülni egy igazi versenypályán egy valódi raliautóban. Kár, hogy a testvérem nem tudott eljönni velem, neki is biztosan nagyon tetszett volna egy ilyen verseny, szerencsére ő egészséges, és később vezethet majd. Még annyit mindenképpen mondanék, hogy köszi, Frici, köszi, Nők Lapja Café!”

Gyuri problémájára megoldást jelenthetne egy németországi szemműtét, aminek finanszírozását a család anyagi körülményei nem tesznek lehetővé. Viszont az operáció után a kisfiú úgy folytathatná a tanulmányait informatika és német nyelv témakörben – ugyanis a kosárlabda mellett ezekből a tantárgyakból teljesít a legjobban -, hogy a saját szemével láthatná a tananyagot. Úgy tanulhatna tovább, hogy se kísérő, se a fehér bot segítségét nem kellene igénybe vennie a könyvtár és az iskola közötti szakasz megtételéhez.

Nem ő volt az egyetlen, aki hasonló élményre vágyott, a Chevrolet segítségével a Vezess.hu is eljuttatott egy kisfiút a WTCC magyar futamára, ahol bekukkanthatott a világbajnok csapat munkájába és találkozhatott a legnagyobb sztárokkal.