Elismerte a belügyminiszter, az ő szolgálati autója az, amelyről a Jobbik fényképeket mutatott be a sajtónak, bizonyítékául annak, hogy egy kormányzati politikus gépkocsija jogosulatlanul használta a Képviselői Irodaház előtti parkoló egyik mozgássérültek számára fenntartott helyét. Pintér Sándor az MTI-nek úgy nyilatkozott: nem ült az autóban a parkolás idején és felelősségre fogja vonni a gépjárművezetőt.

Volner János (Jobbik) keddi sajtótájékoztatóján több fényképet is bemutatott, amelyek tanúbizonysága szerint aznap reggel egy megkülönböztető jelzéssel ellátott, de azt nem használó kormányzati autó elfoglalja a Képviselői Irodaház két, mozgássérülteknek fenntartott parkolójának egyikét. A képviselő ismertette az autó rendszámát is és felszólította a belügyminisztert, hogy vizsgálja ki az esetet.

Pintér Sándor kedden délután elismerte, hogy az ő szolgálati autója az érintett rendszámú autó.    Hozzátette: a sofőr kitette őt a Képviselői Irodaház főbejárata előtt és csak ezt követően keresett parkolóhelyet.

A belügyminiszter úgy fogalmazott: az első kérdés, hogy a gépkocsivezető kiszállt-e az autóból és hogy jött-e olyan gépjármű, amelyiket fogyatékos vezetett. Ha nem – folytatta -, akkor sem helyesli a történteket, ezért felelősségre fogja vonni a sofőrt. Ennek részleteiről annyit mondott, hogy a szolgálati szabályzatban előírtaknak megfelelően fog eljárni.

A kérdés önmagában is kínos, de úgy különösen, hogy tegnap reggel Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondta, szerinte fél évre el kellene venni azok autóját, akik parkoláskor visszaélnek a mozgássérülteknek járó igazolvánnyal.

A főváros korábbi rendelete alapján az adott területre érvényes egyórai várakozási díj háromszázszorosát kell pótdíjként fizetnie annak, aki a mozgáskorlátozottak számára kijelölt várakozóhelyeket jogtalanul foglalja el. Ez a környéken érvényes 400 forintos díjat kell fizetni, azaz  hivatalos feljelentés esetén 120 ezer forintos büntetést is kiszabhattak volna.

Forrás: MTI

Tudni akarja autója valós fogyasztását? A vezess.hu online autós naplója megadja a választ!