A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint fél évre el kellene venni azok autóját, akik parkoláskor visszaélnek a mozgássérülteknek járó igazolvánnyal. Kósa Lajos erről a Fideszben szorgalmazott KRESZ-módosítással kapcsolatban beszélt kedden a TV2 Mokka című műsorában, ahol közölte azt is, hogy nem vállalná a frakcióvezetést.

No comment

No comment


A Fidesz parlamenti frakciójának és a Belügyminisztériumnak a képviselői csütörtökön kezdenek egyeztetni a KRESZ módosításáról és a közlekedési szabálysértésekért járó büntetési tételek “életszerűvé szabásáról”, miután a képviselőcsoport korábban úgy foglalt állást, hogy túlszabályozott lett a közlekedési szabályok rendszere, és ezzel párhuzamosan a szankciók is túl szigorúvá váltak.

Kósa Lajos ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a KRESZ-nek és a bírságoknak nem az az értelme, hogy a költségvetésnek minél nagyobb bevétele legyen, hanem az, hogy minél szabályosabban közlekedjenek az emberek.

Elmondta ugyanakkor, hogy bizonyos esetekben jónak tartaná a büntetések szigorítását. Példaként közölte, hogy szerinte a mozgássérült-igazolvánnyal visszaélőktől fél évre el kellene venni az autójukat.

A politikus kitért a lézerblokkolóra is, amelyet “abszurditásnak” nevezett, ezzel szemben a radar-előrejelzőt elfogadhatónak tartja, az ugyanis szerinte éppen olyan, mint amikor az autópályán felhívják a figyelmet a radarkontrollra.

Természetesen piros lámpán áthajtani nagyon veszélyes, de nem az a helyes szigorítás, hogy “akkor ha a sárgán átmegyünk, már óriási a büntetési tétel” – magyarázta tovább. A megoldás az lehetne, ha lámpaváltás előtt a zöld elkezdene villogni – közölte, hozzátéve, hogy szintén jó megoldásnak tartja azt – ahogyan az az általa vezetett Debrecenben már működik -, amikor egy számláló jelzi, hány másodperc van még hátra a zöldből.

Szerinte Pintér Sándor belügyminiszter “kellően rugalmas ahhoz, hogy értse azt”, amit ők mondanak.

Forrás: MTI

Tudni akarja autója valós fogyasztását? A vezess.hu online autós naplója megadja a választ!